Skocz do zawartości
kormoran

Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

    Rekomendowane odpowiedzi

    zezol

    Jak się robi screeny przez kompa, przez plik .bat, to screena robi się natychmiastowo i kiedy się chce (bez względu na to co się robi na telefonie)? Bo jak robię aplikacją, to robienie z opóźnieniem czasowym działa, ale natychmiastowe robienie screena działa tylko na pulpicie (włącza się wtedy aparat). Ja potrzebuję robić screeny gry, a nie mogę przyciskiem aparatu - zero reakcji. :/

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jak używasz SDK i pliku ddms.bat to screena robisz kiedy chcesz a;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    zezol

    A gdy nie jestem podłączyony do kompa to zostaje aplikacja. A poza tym, to niby pisze, że można od razu robić przez wciśnięcie przycisku aparatu a jakoś nie chce zrobić mi przy grze :zdegustowany:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tej

    W żaden sposób ddms nie chce mi wykryć telefonu. Jakieś sugestie?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Sprawdź czy masz odpowiednio zainstalowany telefon. Opisane w 4 punkcie tego poradnika viewtopic.php?f=13&t=468

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    tej

    Normalnie gdy podłączam telefon do komputera to jest on wykrywany jako "urządzenie magazynujące". Natomiast gdy podłączam go według opisu z postu wyżej (ptk. 4) to nie jest on wcale wykrywany przez system. Po wciśnięciu POWER + CAMERA na ekranie pojawiają mi się 3 paski (czerwony, zielony i niebieski), podłączam kabel USB, wciskam klawisz back i niestety nie mam żadnego napisu typu „FASTBOOT”. Z czego to może wynikać? Dodam, że nie mam roota.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Nie rozumiesz... w tutorialu powyżej podałem Ci sposób jak zainstalować sterowniki do telefonu. Powinieneś wyłuskać z tego co potrzebne. Nie masz roota to nie wchodź w fastboot, bo Twój telefon nie ma opcji fastboot w bootloaderze. Na włączonym normalnie telefonie podłącz go do kompa i wejdź z menadżer urządzeń. Jak nie będzie "ADB devices..." to musisz ct.:

    "Jeśli nie będzie musimy poszukać go jako „urządzenie magazynujące” z żółtym wykrzyknikiem. Pobieramy wtedy odpowiedni sterownik klikamy na to urządzenie magazynujące i wybieramy aktualizuj sterownik wskazując mu rozpakowany i pobrany przed chwilą folder. Podczas instalacji może poprosić jeszcze o plik „androidusb.sys” wtedy znowu wchodzimy we wcześniej pobrany i rozpakowany folder i wskazujemy mu ten plik. Po całej instalacji w menadżerze urządzeń telefon powinien być pokazany jak na screenie powyżej."

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    relim
    no i jakos niebardzo! po kliknieciu na ddms.bat nic sie nie dzieje! otwiera sie jakies okno na sekunde ale potem znika i nic :/ jakies rady?

    Edit:

    ale glupota!! zapomnialem wpisac na koncu

    ' \ ' 

    i juz smiga ....

    Mam ten sam efekt, po kliknięciu na ddms.bat otwiera się okienko na sekundę i znika, gdzie wpisałeś ten znak "\"?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    baggus

    Wrzuciłeś pliki do system32 i dodałeś zmienne środowiskowe?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    relim
    Wrzuciłeś pliki do system32 i dodałeś zmienne środowiskowe?

    tak te dwa pliki wrzuciłem: adb.exe i AdbWinApi.dll do C:/Windows/system32

    ale dodałem jedną zmienną środowiskową: Nazwa zmiennej: "adb". Wartość zmiennej: "C:\android-sdk-windows-1.5_r2\tools

    SDK mam rozpakowane w katalogu: C:\android-sdk-windows-1.5_r2

    Wszystko sprawdziłem kilka razy i dalej okienko mi znika, już mnie tu roznosi.

    Gdy podłaczę G1 to w Menadżerze pojawia się urządzenie "ADB Interface"

    W G1 mam zafajkowane "Debugowanie USB"

    System operacyjny to WinXp z SP2.

    Muszę już spasować , bo nie mam więcej żadnego pomysłu, a okienko nadal pojawia się na sekundę i znika.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x