bratpit 18 #11 Napisano 10 Grudnia 2014 Kable magnetyczne z logo Sony na pudełku są takie sobie -- magnes jest słaby i kabel trzyma się na słowo honoru. Mam jeszcze drugi kabelek, z metalową końcówką -- jest trochę lepszy ale też trzeba chwilę pokombinować żeby go podpiąć i bardzo łatwo się odczepia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andpow 2 #12 Napisano 12 Stycznia 2015 Z tego co się dowiadywałem, to w Sony Z3 jest minimalnie zmieniony styk magnetyczny w stosunku do Z1,Z2 i tańsze podróbki nie zawsze pasują w związku z powyższym mogą słabo się trzymać. Nie wiadomo również dlaczego SONY nie wypuściło kabli magnetycznych oryginalnych na rynek Europejski. Ja zakupiłem kabel ten ORYG. KABEL MAGNETYCZNY SONY EC21 Z3 Z3 COMPACT (4970703607) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. podobno oryginalny i podobno nie będzie problemu, póki co czekam na przesyłkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bratpit 18 #13 Napisano 12 Stycznia 2015 @andpow Daj znać jak się sprawdza kabel, jak go już otrzymasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andpow 2 #14 Napisano 14 Stycznia 2015 Więc tak, dziś przyszedł kabelek z aukcji na którą dałem wyżej linka. Kabel wygląda na oryginalny ma napis SONY, wtyczka USB sprawia w dotyku wrażenie tandetnego plastyku (może dlatego że jest dosyć duża a strasznie lekka). Ale do rzeczy: magnes trzyma dosyć mocno, bardzo wyraźnie przyciąga wtyczkę do telefonu. Wszystko idealnie pasuje pomimo założonych plecków (firma Nilkin). Co do ładowania, to wydaje mi się że bardzo dobrze, 10% baterii (od 68%-78%) w ciągu 16 minut. Jestem naprawdę zadowolony i mogę szczerze polecić ten kabel do Xperia Z3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lolo6310 2 #15 Napisano 4 Lutego 2015 andpow , powiedz czy po tych paru dniach użytkowania jesteś nadal zadowolony z kabla sony ec 21 ? Mam zamiar go kupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilkor 1 #16 Napisano 8 Lutego 2015 Ja używam również oryginalnej i obudowy case mate z wycięciem na ładowarkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andpow 2 #17 Napisano 15 Lutego 2015 Potwierdzam, kabel który kupiłem rewelacja, ładuje tylko nim. Szybko sprawnie i bez problemu. Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr010 10 #18 Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Zakupiłem właśnie ten kabel dziś będę go testował :-) Kabel rewelacja w stacji prąd mialem 800 mA, a w kablu mam aż 1300 mA :-D Edytowane 17 Lutego 2015 przez Piotr010 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Abi 97 #19 Napisano 17 Lutego 2015 Taaa. Napięcie w kablu/stacji wyrażone w mA... Jak zmierzyłeś takie 'napięcie'? Jakiś miernik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr010 10 #20 Napisano 17 Lutego 2015 Elixir 2 ;-) i Ci wszystko pokaże co masz w fonie. Dosłownie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach