shogo23 91 #21 Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Niestety, autor tez nic na ten temat nie pisze. A roznie u ludzi dziala xposed u jedych ruszy u innych bootloop takze ja poki co odpuszczam go sobie. Potrzebowalem dobrze dzialajacego i stabilnego romu. Mysle ze taki znalazlem i do poki nie pojawi sie port N5 zostaje na nim. @@psajtex apropo baterii. Odpialem tel dzis o 9 z ladowarki, kilka telefonow sms-ow, GPS, DANE, WI-FI nonstop wlaczone troche zabawy i instalacja stokowego romu jak i customa i na chwile obecna mam 38% baterii. Edytowane 8 Września 2015 przez shogo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
psajtex 12 #22 Napisano 8 Września 2015 @up To fajnie masz. Dzisiaj znalazłem pośredniego winowajcę; Messenger. Odinstalowałem przy okazji Facebooka i zobaczymy co będzie. Ale i tak ROMik na duże +. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shogo23 91 #23 Napisano 8 Września 2015 U mnie jak widac dopiero 1% spadl od ostatniego wpisu wykres nie pokazuje od 100% bo instalowalem 2 romy w trakcie. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demonarmi 0 #24 Napisano 8 Września 2015 Odin nie wykrywa mi telefonu, niepowodzenie w instalowaniu sterowników, windows 7, kies zainstalowany, ma ktoś jakiś pomysł? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shogo23 91 #25 Napisano 8 Września 2015 Ktory masz kies zainstalowany? Zamien jeszcze port USB Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demonarmi 0 #26 Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Kies 3, ten co obsługuje te nowe urządzenia, porty już wszystkie przetestowałem, wszędzie to samoEDIT: może mieć wpływ na to to, że mam 50% baterii? Podłączyłem pod ładowarkę i zobaczę co się będzie działo Edytowane 8 Września 2015 przez demonarmi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KaleidGalaxy 737 #27 Napisano 8 Września 2015 Sprawdz inny kabel. Wyprobuj tez rozne wersje odina. Mialem tak ze najnowszy mi nie chcial zadzialac a starsza wersja wykrywala telefon. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
demonarmi 0 #28 Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Wg mnie wina leży po stronie komputera a nie odina, dostaję wyraźne sygnały dźwiękowe, że coś jest nie tak, ściągam sterowniki usb, spróbuję je przeinstalować i zobaczymy czy to coś da a jak to nic nie da to spróbuję, tak jak Ty mówisz, użyć innej wersji odina Co się stanie jak nie zaznaczę w Odinie pola auto reboot?EDIT: Już wiem wszystko, przy instalacji recovery odznaczcie funkcję auto reboot, inaczej przywróci stock recovery, po zakonczonym procesie w Odinie można włączyć telefon kombinacją uruchamiającą recovery i wgrać nowy ROM, co do problemu z wykrywaniem telefonu przez ODina to włączyłem debugowanie i dograłem ręcznie sterowniki po czym podpiąłem telefon pod komputer i resztę wykonał za mnie sam Po instalacji romu wywala crash aplikacji systemowej, zrobiony full wipe, spróbuję z super wipem Edytowane 8 Września 2015 przez demonarmi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jurcz 15 #29 Napisano 9 Września 2015 Co należy wybrać w żeby były ikonki tak jak w Note5 ( zaokrąglone rogi ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shogo23 91 #30 Napisano 9 Września 2015 (edytowane) Wybierasz jeden z trzech motywow "Note5byLS"Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka@up demonarmiU mnie nie zachodzila potrzeba ani odznaczania autoreboot ani wlaczania debugowania, dlatego nie uwzglednilem tego w pierwszym poscie.Co do podpinania telefonu mam obecnie win10pro i wogole nie instaluje kiesa zeby odin poprawnie widzial tel. W starszych systemach szukalem osobnych driverow ale nigdy nie instalowalem kiesa. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Po instalacji romu wywala crash aplikacji systemowej, zrobiony full wipe, spróbuję z super wipem Na zadnej z instalowanych wersji nie przydazylo mi sie nic podobnego. Czy instalowales wczesniej stokowa baze 5.1.1 ? (konieczne) Jezeli uzywasz philz-a to przed instalacja najlepiej uzyj wszystkich opcji z zakladki "wipe" i wtedy instaluj rom z super wipe, wew pamiec jak najbardziej format wskazany (bo z tego co widze nie miales wczesniejszych wersji) Edytowane 9 Września 2015 przez shogo23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach