Skocz do zawartości
Bartosz Wójcik_379900

Note 3 nie ładuje się po podpięciu do ładowarki pomimo komunikatu o ładowaniu

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam posiadam note 3 lte i od pewnego czasu po podpięciu do ładowarki wyskakuje mi że podpięto go pod stacje dokująca a ja podpinam pod ładowarkę ale dzisiaj po przyjściu do domu miałem 3 % baterii i normalnie podłączyłem telefon do oryginalnej ładowarki wyskoczyło że telefon się ładuje ale zamiast lądować ubywało prądu sprawdziłem na innej ładowarce to samo dopiero po podpięciu  pod komputer telefon  zaczyna się naprawdę lądować tylko strasznie wolno czego to może być wina pozdrawiam 

    Edytowane przez djcygan2009

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Marrx

    Może kabel uszkodzony?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Sertive

    Usterka układu zasilania telefonu, ładowarki, błąd oprogramowania. Jest wiele możliwości.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam, wczoraj zepsuło mi się wejście USB bo telefon nie ładował baterii pomimo monitu ładowania na ikonce. Po wielu próbach podłączania, sprawdzaniu ładowarek i innej baterii telefon ześwirował pokazując ładowanie pomimo wypięciu ładowarki z gniazdka ale dalej z podpiętą końcówką. Czy naprawię to wymieniając samą płytkę z modułem USB?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam. Piszę tutaj, bo już prawie nie wierzę, że coś jeszcze da się zrobić. Posiadam telefon, już ładnych parę lat i do tej pory działał idealnie, nie stwarzał absolutnie żadnych problemów technicznych... aż, dwa miesiące temu po prostu przestał się ładować. To znaczy, pokazuje, że jest ładowany, ale po odłączeniu ładowarki procenty lecą tak szybko, że w 15 minut jest już zero, w pewnym momencie zaczął rozładowywać się pomimo podłączonej ładowarki - po prostu pokazuje, że jest ładowany, ma np. 40% a kiedy po pół godzinie sprawdzam znowu jest już 35%... 

    Od tamtej pory był w trzech serwisach, każdy z nich oddawał mi go jako sprawny z poleceniem wymiany baterii i ładowarki. Z tym, że ja tę baterię wymieniłam już trzykrotnie, ładowarkę i kabel też, na każdych jest to samo. Ostatni serwis daje gwarancję a usługę i tam był już dwa razy - odebrałam go wczoraj, ładuję do tej pory bez przerwy i nic to nie daje... nie ładuje się a nawet rozładował się trochę od tego czasu, choć w ogóle go nie używam. Co to może być? Czy serwisanci po prostu są głupi, czy to mój telefon jest wyjątkowy i nikt nie wie, co mu jest? Chyba nie ma sensu kupować czwartej baterii...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Camulos
    Napisano (edytowane)

    @Dorothea Cartwright
    a czy moduł usb, był na tych serwisach sprawdzany/zmieniany

    Edytowane przez Camulos

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Tak był, jest sprawny... ogólnie, on miał wymienione gniazdo usb dwukrotnie wcześniej... twierdzą, że w środku też ok... ale, czy gdyby to był moduł usb, to rozładowywałby się tak szybko?

    Edytowane przez Dorothea Cartwright

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Camulos
    Napisano (edytowane)

    nie pamiętam już dokładnie, czy w tym modelu też,
    ale te moduły usb miały różne wersje i zdarzało się, że właśnie był problem przy braku dopasowania go
    przeszukaj w temacie o problemach z baterią/ładowaniem, bo coś kojarzę,
    że takie problemy były poruszane

    Edytowane przez Camulos

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Już wcześniej szukałam podobnego problemu i wszędzie, gdzie trafiam i opisywane jest coś podobnego (nie znalazłam dokładnie takiej samej sytuacji), twierdzą, że to problemy z baterią i jest do wymiany... czy mogły mi się trafić cztery wadliwe baterie? Wątpię ? 

    Ten problem wystąpił po ponad trzech latach użytkowania... ostatnio gniazdo miał wymieniane ponad rok temu, więc nie wiem, czy coś tam może być źle dopasowane... do tej pory działało...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Camulos
    7 minut temu, Dorothea Cartwright napisał:

    czy mogły mi się trafić cztery wadliwe baterie? Wątpię ? 

    ten telefon ma już swoje lata, jakby nie patrzeć
    więc i o baterię, do niego trudno

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x