patrikos23 2993 #21 Napisano 6 Marca 2016 Automatyczna wiadomość Wątek został przeniesiony z forum "Sony (Sony Ericsson) - Telefony → Sony Xperia Z5 (E6603, E6653) → Dyskusja ogólna" do "Sony (Sony Ericsson) - Telefony → Sony Xperia Z5 (E6603, E6653) → Akcesoria". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pinio666 7 #22 Napisano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Rozumiem że każdemu z was szkło naklejone na tył telefonu odstaje na środku w miejscu wypuklego napisu SONY? szukałem szkła z wycietym miejscem na napis producenta ale niestety nie ma takowego. Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Nikt nic nie powie? Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez patrikos23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
borkson 19 #23 Napisano 19 Kwietnia 2016 (edytowane) A do mnie dotarło dziś pocztą etui i szkło z poniższej aukcji. Etui jest fajne, silikonowe,cienkie, dobrze dopasowane (oczywiście mogłoby być lepiej ale cena jest jaka jest ) Szkło jest ok, równo docięte przy czy mogłoby być o milimetr szersze wtedy idealnie pokrywałoby cały ekran. Niemniej jestem bardzo zadowolony z zakupu. Cena (w moim wypadku 12,50 zł) nie wymaga komentarza, nie można za nią oczekiwać cudu, ale jest lepiej niż się spodziewałem . To szkło, o którym pisałem kilka miesięcy temu za 12,5 zł (z wysyłką) właśnie dziś pokazało, że jest warte kilkaset złotych. Z5 wypadł mi z rąk i z impetem upadł plackiem (ekranem do dołu) w windzie. Szkło pękło, ekran jest cały! Zamawiam następne Sony Xperia™Z5 Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez borkson Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pinio666 7 #24 Napisano 22 Kwietnia 2016 Nie ma reguły na to ile dacie za szkło i jakiej jest firmy ja swojego czasu miałem Nillkiny za 40 zł a od czasu do czasu mam chińskie szkiełko za 2 zł i ostatnio bez problemu uratowało mój były Z2, po upadku na nartach. Szkło hartowane rozbilem w mak a wyświetlacz bez najmniejszej ryski także takie za 2 zł czy za 40 nie ma różnicy. Wszystko zalez ly od tego jak upadnie Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrzet23 211 #25 Napisano 2 Listopada 2016 Dokładnie nie ma znaczenia jakie szkło wszystko zależy jak telefon upadnie. Miałem Z, Z1, Z3 i Z5 obecnie XZ każda upadła oprócz tej ostatniej żadna nie miała szkła tylko jakieś etui a i kilka razy nawet bez i nic się nie stało. Wszystko zależy od szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek89 121 #26 Napisano 3 Listopada 2016 Owszem. Ja np na początku miałem tylko folie tel spadł EKRANEM na akurat wystający kamień.. Folia się wgniotla a na ekranie lekki ślad Wysyłane z Compacta za pomocą Tapatalk 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach