zelos156 2165 #21 Napisano 9 Września 2016 Czyli taki Note jeżeli chodzi i cenę. ×Google[emoji769]× Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
europa997 16 #22 Napisano 10 Września 2016 Niestety ale ceny telefonów w ostatnich 3 latach poszły ostro w górę, jedynie chińczyki potrafią być przystępne cenowo a do tego na poziomie flagowców znanych firm, więc nie będę zdziwiony jak na starcie V20 to będzie ponad 3000 zł, choć sporo osób będzie w stanie wydać tyle na niego, bo to bardzo udany model, szkoda tylko że nie wyczuli sytuacji, kiedy to Samsung robi co może ratując sytuację note 7, LG mogło na tym wiele skorzystać Wyklikane za pomocą N910C 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zelos156 2165 #23 Napisano 10 Września 2016 Oj to prawda! Ale wydaje mi się że LG ma pewnie też nie mały kłopot z ich modelem v20. Mi się wydaje że spasowanie tylnej klapki do reszty obudowy jest dramatyczne. Co jakiś większe stukniecie to odskakuje. Jeszcze ten ekran drop test rozbił ekran CGG 4 w drobny mak. No większej wytrzymałości bym się po nim spodziewał wam powiem. ×Gooooooogle× Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuku 7 #24 Napisano 10 Września 2016 (edytowane) mocno interesuje mnie ten telefon, widzę że na wyspach będzie on dostępny czy ktoś może mi powiedzieć czy LG zakupione w GB będę mógł serwisować w Polsce, jak z gwarancją LG w takich przypadkach? Edytowane 10 Września 2016 przez zuku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychy 4352 #25 Napisano 10 Września 2016 GB ogłosiło wyjście z Unii, może być problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jash 148 #26 Napisano 10 Września 2016 Zanim GB wyjdzie z Unii to na tym telefonie skończy się gwarancja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychy 4352 #27 Napisano 10 Września 2016 To będzie tylko 6 miesięcy gwarancji ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jash 148 #28 Napisano 10 Września 2016 (edytowane) @krzychy Jak to policzyles? Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Września 2016 przez Araa Usuwam cytat :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychy 4352 #29 Napisano 10 Września 2016 @Jash O polityce nie w tym temacie. Sama premier GB zapowiedziała, że całkowite Brexit potrwa nie dłużej niż 6 miesięcy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ivn 37 #30 Napisano 11 Września 2016 Polityka gwarancyjna wygląda w ten sposób, że jeżeli model będzie dostępny w Polsce a zostanie zakupiony w innym kraju, to z naprawą gwarancyjną nie powinno być problemów, ale w przypadku konieczności wymiany telefonu trzeba będzie go odsyłać do sprzedawcy, w tym wypadku do sklepu w GB. Gorzej jak modelu u nas nie wprowadzą, wtedy też serwis w GB. Wiem, bo mam Flex 2 z dystrybucji niemieckiej (X-KOM przez pewien czas sprzedawał ten model w cenie o kilka stówek niższe bo kupowali z Niemiec) i o ile z naprawą nie ma problemów, to już przy wymianie serwis tego nie zrobi bo ma umowę z LG Polska i każe kontaktować się ze sprzedawcą.Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach