eta 181 #1 Napisano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Uwaga ! ! ! Poradnik piszę w celach informacyjnych, nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek wady i uszkodzenia powstałe w wyniku błędów użytkowania. Jeżeli nie rozumiesz o czym piszę nie wykonuj czynności opisanych w tym poradniku ! ! ! ! ! ! Root tylko dla systemu Marshallow ! ! ! Co będzie potrzebne: Zainstalowany system Marshmallow (Android 6.x) Zainstalowane TWRP recovery Pobrana najnowsza wersja supersu zip stable od @ Chaifire Zaczynamy: Pobieramy supersu i kopiujemy na kartę pamięci Restartujemy telefon do TWRP W TWRP przechodzimy do Advanced -> Terminal (Zaawansowane -> Terminal) i wpisujemy echo SYSTEMLESS=true>>/data/.supersu zatwierdzamy Enter Aby opuścić terminal wciskamy Home 4. Przechodzimy do Install i wskazujemy nasz plik supersu 5. Przesuwamy w prawo aby rozpocząć instalację Czekamy aż plik zostanie zainstalowany 6. Restartujemy urządzenie Gotowe PS. Na drugim screenie wpisałem cat /data/.supersu aby sprawdzić czy polecenie zostało poprawnie wykonane Nie jest to konieczne dlatego zostało pominięte. Poradnik wzorowany na wątku z XDA Edytowane 31 Marca 2017 przez eta 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wdarku 293 #2 Napisano 25 Czerwca 2017 Sam root to mało, ostatnio dużo myślę nad odblokowaniem i wgraniem custom rom/kernel, dosyć mało informacji jest tu na naszym forum.wady i zalety, pozostaje xda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eta 181 #3 Napisano 26 Czerwca 2017 Masz rację mało informacji ale sam wszystkiego nie ogarnę A co do custom rom'ów, nie używam dlatego o nich nie piszę . Jedyna zmiana jak do tej pory to Kernel, jestem zadowolony.Wysłane z mojego Moto G (4) przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzidexx 2856 #4 Napisano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Jest dość dużo custom'ów. Na początku słabo działały, teraz nie wiem(nie mam już g4). Można wgrywać jeśli masz już Nougat. W twrp 3.1.x zrób pełen backup(stock recovery też, fastboot boot twrp3###.img). Jeśli masz już wgrane to... trudno. Z własnych doświadczeń zawsze polecam Resurrection Remix. https://forum.xda-developers.com/moto-g4-plus/development Większość jest dla g4 i g4+. Pamiętaj, że status code 0 bootloader'a już nie odzyskasz, być może 2. @wdarku Edytowane 26 Czerwca 2017 przez dzidexx 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach