bednar93 12 #1 Napisano 13 Lutego 2017 Witam, Mam problem z myPhone Fun 5. Telefon kupiłem jakiś miesiąc temu i od pewnego czasu mam problem z smsami. Czasem sms dochodzą opóźnione, czasem nie dochodzą wcale. Sieć Play, zmieniałem też anteny na Tmobile. Miałem kilka telefonów obok siebie (Xiaomi RN4, Xiaomi RN3Pro, Lumią 640, Grand Prime) i wszędzie sms dochodzą a na Fun5 cisza. Dzwonić normalnie mogę, internet działa. Wszystko działa jak należy. Nawet sms wysłane z Fun 5 wychodzą i na inne telefony dochodzą. Co może być powodem ? Jak można to rozwiązać ? Mam nakładkę Nova Launcher, ale to chyba nie jego wina. System to stock Android 6.0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artemis00 0 #2 Napisano 21 Lutego 2017 U mnie jest dokładnie to samo, na dodatek fabryczny budzik nie działa, wszystkie powiadomienia przychodzą dosłownie w losowym czasie. Telefon jest po prostu syfem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bednar93 12 #3 Napisano 22 Lutego 2017 Ostatnio włączyłem bluetootha bo przesyłałem pliki. Każda próba wyłączenia go kończyła się restartem telefonu ! Obojętnie czy używałem paska skrótów czy normalnie przez ustawienia. Nie wytrzymałem. Zrobiłem formata. Chwilę było dobrze, po 3 dniach z bluetoothem to samo ! Odesłałem w ramach gwarancji. Ciekawe co zrobią... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemi 56 #4 Napisano 9 Marca 2017 Wątek stary ale myPhone wydał aktualizacje na Fun 5, http://www.myphone.pl/wp-content/uploads/2017/03/Instrukcja_Aktualizacja_FUN-5_2017-03-06-01.pdf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bednar93 12 #5 Napisano 9 Marca 2017 Czyli aktualizacja powinna być dostępna również z poziomu telefonu (OTA), tak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kemi 56 #6 Napisano 9 Marca 2017 Jak ktoś ma wersje V 1.0.9 to powinien mieć OTA, jak ma V 1.0.6 to według instrukcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_46 0 #7 Napisano 11 Września 2017 Ja mam znów taki problem ze posiadam myphone jako drugi telefon i doprowadza mnie do szału. Nie wiem czym jest spowodowane to że rozmawiając z drugą osobą przez telefon zaczyna przerywać rozmowę, tzn. rozmawiam i co jakiś czas osoba z która rozmawiam mnie nie słyszy ani ja jej nie słyszę. Zasięg jest cały czas na maksa. Zmienialem nawet tryb na 2g i nic nie pomoglo. Ten sam problem jest gdy ta sama kartę włosa do slotu numer 2. Ma ktoś jakiś pomysł ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_46 0 #8 Napisano 10 Stycznia 2018 Ponawiam swoje pytanie. Miał ktoś coś podobnego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach