Skocz do zawartości
dzidexx

custom Nougat, Custom Roms 7.1.x dla Moto X Style

    Rekomendowane odpowiedzi

    Wgrywałem 3.1.1.0, 3.2.1.0 i 3.2.2.0.

     

    Może magisk patchuje jakoś to recovery że nie wie jak wystartować?

     

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    Magisk raczej nie. Jaka wersja?

    Z przycisku pwr robisz reboot do recovery?

    Czy

    Po wyłączeniu: vol- i pwr?

    RR działa poprawnie?

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    RR działał poprawnie, ale TWRP nijak nie chciał działać.

    Próbowałem przywrócić stocka za pomocą skryptu Prazaara, ale teraz nie chce mi się włączyć WIFI... Na ekranie powitalnym nie widzę żadnych sieci, po przejściu dalej też nie mogę włączyć wi-fi i pobrać aktualizacji by przejść do Nugat...

     

    Z tego co widzę chyba problem z wersją modemu. Dziwne, bo ostatnio udało mi się tym skryptem przywrócić wszystko poprawnie.

    Kurtka jak to lepsze jest wrogiem dobrego...

     

    .....

     

     

     Dobra poradziłem sobie w ten sposób że ktoś udostępnił na XDA jakiś obraz wersji 7.0 dla Motoroli xt175 teraz działa mi WiFi działa system ogólnie wszystko jest OK ale jak przychodzi taka aktualizacja która ma 8 megabajtów to nie mogę jej zaktualizować bo wyskakuje mi błąd więc nie wiem w czym może być problem chyba że w tym że wersja jest eu a nie us? Albo że jest dla XT175 a nie XT172?0

     

     

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    Ja udostępniłem na xda Nougat - kopię DD do wgrania przez fastboot. Jedt nadak w "general...".

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Super, faktycznie ściągnąłem Twoją kopię.

    Ale Kurka, przy

    D:\MOTO-FILES\Dzidexx DUMP\oPERATING>fastboot flash system system.img

    mam:


    target reported max download size of 536870912 bytes
    Invalid sparse file format at header magi

    a po reboocie wisi mi na logo ;(

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    Jest fuży, fastboot powinien sam go dzielić. Trzeba chwilę poczekać aż ruszy.

    Poczytaj w wątku na xda.

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    A użyłem innego fastboota, działa!

    To co, teraz :

    1. boot do TWRP

    2. RR z pendrive

    3. gappsy aromatyczne z pendrive

    Uruchamiam RR, czekam potem robię flash TWRP na stałe

    A potem Magisk

    4. magisk - właśnie, jak mam zainstalować magiska? Bo mam ten manager, ściąga jakiś magisk 16.zip i co, install przez TWRP mu zrobić?

    Napisz, czy dobrze myślę. A jeszcze jedno, wszystkie partycje muszą być w ext4?

     

     

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx

    Flash twrp, reboot/boot do twrp, format data, reboot twrp.

    Install RR, gapps, reboot system. Jeśli RR nie ma magisk to w twrp wgraj 16.zip.

    Jedyne co musisz pamiętać to pobierasz i wgrywasz rom dla odpowiedniego modemu(masz zapewne modem Nougat).

    Nie muszą być ext4, data zazwyczaj jest f2fs. Mi było wygodniej mieć ext4 gdy wgrywałem eksperymentalne buildy.

    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Matko z córką @dzidexx

    Chłopie dzięki Ci wielgachne, to wszystko działa! Działa RR, działa Magisk, działa A.R.I.S.E !

    Viper4Android z DolbyAtmos rozpierpapier dźwiękiem. Instaluję Lighting Launchera i doprowadzam do tego co miałem ;)

    Piękne dzięki masz u mnie 8-pak jakiego tam lubisz.... ;)

    Musiałem przywrócić z Twojego backupu, ale wcześniej też wyjąłem kartę MicroSD. Coś się z tymi partycjami popierniczyło, a flashboot flash gpt.bin zawsze kończyło się jakimś tam failed.
    A w Twoim backupie tego nie było. Tylko też trzeba było użyć fastboota  z sdk, bo to od Praazara  było może starsze albo coś, i kićkało się z tym parsowaniem system.img.

    Ale się cieszę, YUPIIIIII!!!! No to i bateria będzie trzymała i dźwięk w pociągu będzie taki jak trzeba ;)

    Kurczę  ale się cieszę, dziękuję Ci bardzo za Twoje potwierdzenie krok po kroku, bo tak bym bootował nie wiadomo co. Flash TWRP zrobiłem w samym TWRP, bo komenda flashboot flash recovery TWRP.img nic nie dawała - bootowało mi i czarny ekran z przewróconym robocikiem - Brak polecenia.

    Ehhh, przywracam kontakty i nareszcie będzie działać ;))))))))

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    faza95

    Na 7.0 downgrade radia robię za pomocą tych komend ? Czy potrzebuje jakiegoś pliku ? 

    fastboot flash modem NON-HLOS.bin

    fastboot erase modemst1

    fastboot erase modemst2

    fastboot flash fsg fsg.mbn

    ...reboot...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x