Skocz do zawartości
Xamit

Problem z emulatorem w Android Studio

    Rekomendowane odpowiedzi

    Xamit

    Cześć.

     

    Jeżeli chodzi o programowanie na Aplikacji na Androida to jestem nowy. Do tej pory dużo pisałem w Javie.

     

    Na moim komputerze jest System Operacyjny Windows 10 Home.

     

    Przy odpaleniu emulatora dla konkretnego wyświetlacza wyskakuje mi taki błąd (zdjęcie 1)

    Po odpaleniu VT w BIOSie i próbie zainstalowania wyskakuje mi taki błąd (zdjęcie 2), w którym jest napisane aby wyłączyć Hyper-V.

    Tu jest taki problem, że w wersji Home nie ma możliwości wyłączenia/włączenia Hyper-V (zdjecie 3) ponieważ ta wersja tego nie ma.

     

    Szukałem wszędzie i nie mogę rozwiązać tego problemu. 

     

    Co o tym myślicie?

     

    Z góry dzięki.

     

     

     

     

     

    blad.jpg

    blad2.jpg

    blad3.jpg

    Edytowane przez maciej2
    Poprawa tytułu tematu

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    mmaciejow

    W tym przypadku dużo nie zrobisz, musisz testować na urządzeniu fizycznym albo korzystać ze sprzętu z VT. Możesz też sprawdzić na Genymotion (ja osobiście tego nie testowałem)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x