Skocz do zawartości
wajssik

Po zmianie Rom telefon się nie ładuje

    Rekomendowane odpowiedzi

    To mój pierwszy temat na forum w życiu, mam nadzieję że dobrze wybrałem kategorie. 

     

    Po zmianie Romu na lineage os 14.1 w Galaxy s5 mini (g800f) telefon przestał się ładować, a dokładniej to odczytuje podłączenie do ładowarki na Ampere pokazuje też stałe 1000mA, ładowarka jest oryginalna dodatkowo sprawdzałem na innych kablach, a mimo wszystko procenty spadają. Bateria była skalibrowana od razu po wgraniu Romu, jestem pewny że z portem wszystko gra, bo na stock Romie działa. Obecnie ładuje baterie ładowarką zewnętrzną i nie jest to zbyt wygodna metoda więc moje pytanie brzmi, czy jest jakiś sposób żeby to naprawić, czy czeka mnie powrót do starego androida? 

     

    Edytowane przez wajssik

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Raczej czeka cię powrót do starego androida. Custom romy często nie działają w 100% poprawnie na telefonach.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    piskorfa
    2 godziny temu, wajssik napisał:

    Obecnie ładuje baterie ładowarką zewnętrzną i nie jest to zbyt wygodna metoda

    Ale o co chodzi? :) O jakiej ładowarce zewnętrznej mówisz?

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    10 godzin temu, piskorfa napisał:

    Ale o co chodzi? :) O jakiej ładowarce zewnętrznej mówisz?

     

    Takie urządzenie do ładowania samej baterii poza telefonem.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    piskorfa

    Spróbuj wgrać ten rom jeszcze raz bez czyszczenia danych w recovery, tzw dirty flash

    Jak to nie pomoże, to zrób backup w twrp i wipe data. 

    Jak i to nie pomoże, tzn ze kernel w tym rom jest zwalony. 

    Wgraj wtedy jakiś inny. 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Dnia 3.02.2018 o 13:08, piskorfa napisał:

    Spróbuj wgrać ten rom jeszcze raz bez czyszczenia danych w recovery, tzw dirty flash

    Jak to nie pomoże, to zrób backup w twrp i wipe data. 

    Jak i to nie pomoże, tzn ze kernel w tym rom jest zwalony. 

    Wgraj wtedy jakiś inny. 

    A jaki Kernel najlepiej wgrać?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    dzidexx
    Dnia 2.02.2018 o 20:37, wajssik napisał:

    telefon przestał się ładować, a dokładniej to odczytuje podłączenie do ładowarki na Ampere pokazuje też stałe 1000mA,

    Wyłączony ładuje się normalnie?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x