Skocz do zawartości
Daniel.

Mój telefon nie wstaje po wgraniu ROM-u / MOD-u / Kernela itp. PISZ TUTAJ.

    Rekomendowane odpowiedzi

    Daniel.

    W tym wątku zgłaszamy problemy po wgraniu ROM-u, MOD-u czy Kernela.
    Posty typu - Wgrałem kernel'a i telefon się nie uruchamia będą usuwane jak i tematy nie związane z przesłaniem wątku.
    Aby uzyskać pomoc podaj jak najwięcej informacji które mogą się przyczynić do rozwiązania problemu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    Odblokowałem BL, wgrałem TWRP i Magiska. Potem zrobiłem full backup całego ROMu. Pokombinowałem i przekombinowałem - telefon zaczął chodzić jakoś dziwnie. Chciałem przywrócić backup ale wysypał się na przywracaniu partycji vendor - error 255. Reboot systemu ale telefon złapał bootloopa. Niestety żadne przywracanie backupu nie skutkowało naprawieniem softu.

    Pomogło wgranie całego oficjalnego ROMu przez TWRP - do ściągnięcia stąd https://support.oneplus.com/app/answers/detail/a_id/4312/~/oxygen-os-for-oneplus-7-pro

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    W dniu 23.07.2019 o 16:56, Lysolus napisał:

    Odblokowałem BL, wgrałem TWRP i Magiska. Potem zrobiłem full backup całego ROMu. Pokombinowałem i przekombinowałem - telefon zaczął chodzić jakoś dziwnie. Chciałem przywrócić backup ale wysypał się na przywracaniu partycji vendor - error 255. Reboot systemu ale telefon złapał bootloopa. Niestety żadne przywracanie backupu nie skutkowało naprawieniem softu.

    Pomogło wgranie całego oficjalnego ROMu przez TWRP - do ściągnięcia stąd https://support.oneplus.com/app/answers/detail/a_id/4312/~/oxygen-os-for-oneplus-7-pro

    Pytanie - a robiłeś kopię samych partycji /system i /vendor czy /system_image i /vendor_image?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @MisiekDP Zrobiłem backup wszystkich możliwych w TWRP partycji.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    36 minut temu, Lysolus napisał:

    @MisiekDP Zrobiłem backup wszystkich możliwych w TWRP partycji.

    No dobra, a jakie partycje wybrałeś przy przywracaniu? Bo myślę, że tam mogłeś popełnić błąd :)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @MisiekDP Też wszystkie :E

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    7 godzin temu, Lysolus napisał:

    @MisiekDP Też wszystkie :E

    To źle ;) Przy przywracaniu masz przywrócić tylko System Image I Vendor Image ;) Spróbuj i daj znać najlepiej ;)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Lysolus

    @MisiekDP Aktualnie nie mam backupu i muszę zainstalować soft na nowo bo przekombinowałem. Ale na pewno zapamiętam :D

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)
    W dniu 1.08.2019 o 10:27, Lysolus napisał:

    @MisiekDP Aktualnie nie mam backupu i muszę zainstalować soft na nowo bo przekombinowałem. Ale na pewno zapamiętam :D

    No, człowiek na błędach się uczy. Ale jak coś po robisz to daj znać, bo ja jeszcze nie testowałem i nie mam pewności :D Na stronie TWRP jest tak napisane, więc powinno śmigać :) I rób kopię danych jak masz zaszyfrowany sprzęt, ważna rzecz :)

    Edytowane przez MisiekDP
    • Piwko! 1

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Cześć,

    narozrabiałem trochę, chciałem zainstalować sobie Android Q, po instalacji telefon cały czas się wyłączał i nic nie dało się zrobić więc chciałem poprzez TWRP wrócić do stockowego roma. Niestety, podczas flashowania twrp coś musiało pójść nie tak i teraz telefon cały czas włącza się do trybu fastboot. Ktoś jest w stanie mi pomóc czy to już przegrana sprawa? 

    Webp.net-resizeimage.jpg

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x