Skocz do zawartości
Piła

Po instalacji TWRP nie można wejść w Android recovery - bootloop

    Rekomendowane odpowiedzi

    Piła
    Napisano (edytowane)

    TWRP instalowałem tak jak jest opisane na forum. Zainstalowało bez błędów.

    Jeśli trzymam wciśnięte 3 przyciski pokazuje się i znika początkowy napis
     

    Cytat

     

    Samsung

    Galaxy S5 Neo

     

    Trzymałem przez 10 mrugnięć i nic - po zwolnieniu przycisków uruchamia się system, potem przez chwilę pokazują się  zielone kółka zębate.

    System uruchamia się normalnie - wszystko działa co sprawdzałem.

    Co może być przyczyną takiego zachowania?

    Edytowane przez Piła

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    zulu88
    W dniu 1.09.2019 o 21:44, Piła napisał:

    TWRP instalowałem tak jak jest opisane na forum. Zainstalowało bez błędów.

    Jesteś pewien, że wgrałeś właściwe TWRP?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Piła
    Napisano (edytowane)

    tak - jestem pewny.

    Doszła jeszcze taka niedogodność.

    W menadżerze aplikacji jeśli chcę wyłączyć PowerPoint - to mi restartuje telefon - niebywałe...

    Chyba wgram teraz room PRT bo tam mam tel. i zobaczę co będzie.

    Edytowane przez Piła
    literówka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    zulu88
    3 godziny temu, Piła napisał:

    Chyba wgram teraz room PRT

    Wgraj na nowo czysty XEO (najlepiej wersję 4 plikową z PITem). Nie ma sensu bawić się  brand. Później ponownie spróbuj TWRP.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Piła

    Po wgraniu romu PRT (jednak) odinem - pozbyłem się roota i TWRP - telefon działa normalnie ale mi się nie podobały "plumkawki" playa.
    Rotowanie i wgranie TWRP przeszło bez niespodzianek, ale to była cisza przed burzą ?.
    Wyłączenie telefonu i 3 klawisze do android recovery a tu niespodzianka - nie da rady - w lewym górnym rogu napis:
    Custom binary blocked by FAP lock - no to ładnie myślę sobie, będę miał ładną cegłę.

    Zabieram się za wgrywanie XEO odinem . Poszło gładko, rotowanie i wgranie TWRP.
    Pobawiłem się telefonem trochę - działa jak trza - no to PEŁNA kopia WSZYSTKICH partycji przez TWRP.
    Uratowało mi to tyłek (kopia) bo zacząłem kombinować co by tu usunąć - jak wiadomo, musiałem przywrócić system z kopii.
    Poszło gładziutko bez spiny, myślę sobie a może by by tak LineageOS - hm - czemu nie.
    Z duszą na ramieniu format partycji tak jak w instrukcji i wgrywanie przez TWRP. - i taki efekt wyszedł jak poniżej.

    Screenshot_20190905_145749.jpg.ca62896d64725f5034a0a8339b9b9b3c.jpg

    I trza teraz uczyć się nowości - bo jest trochę inaczej niż na 6.

    Pierwsze co nie działa jak bym chciał to połączenie z kompem przez USB - przestaje działać po kilku minutach nawet jeśli jest otwarte połączenie. ...

    - zobaczymy dalej co będzie ....

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x