Positive 4197 #1 Napisano 3 Września Od 3 września właściciele Pixeli mogą cieszyć się stabilną wersją Android 10. Opinie, spostrzeżenia i uwagi mile widziane. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alfabet 319 #2 Napisano 3 Września Jak gesty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fredoslaw 1 #3 Napisano 3 Września Ja się nie mogę przyzwyczaić do gestów, do końca nie ogarniam, muszę jakiś tutorial obejrzeć IKO (aplikacja bankowa Inteligo i PKO BP) nie działa. Tym samym przestało mi działać płacenie NFC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Positive 4197 #4 Napisano 4 Września Może to wina PKO, że nie nadąża za Google? Zawsze można ich zapytać, zwłaszcza teraz gdy 10-tka już jest stabilna.Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niechcekonta 1 #5 Napisano 4 Września 17 godzin temu, fredoslaw napisał: Ja się nie mogę przyzwyczaić do gestów, do końca nie ogarniam, muszę jakiś tutorial obejrzeć IKO (aplikacja bankowa Inteligo i PKO BP) nie działa. Tym samym przestało mi działać płacenie NFC. Spróbuj zainstalować jeszcze raz apki - mi podobnie dziś sie Eurobankowa apka wysypała, ale po reinstalu było już ok. Co do meritum - gesty klasa, zauważalnie lepiej trzyma bateria. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Positive 4197 #6 Napisano 4 Września Bateria to już mi genialnie na becie działała. Jak screeny wrzucałem to nie do wiary.Wysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fredoslaw 1 #7 Napisano 5 Września (edytowane) 20 godzin temu, niechcekonta napisał: Spróbuj zainstalować jeszcze raz apki - mi podobnie dziś sie Eurobankowa apka wysypała, ale po reinstalu było już ok. Próbowałem, efekt ten sam. Wysłałem zgłoszenie w banku. Zobaczymy jaki czas reakcji ma największy bank w Polsce. Edit: Dostałem odpowiedź: "Dzień dobry,dziękuję za kontakt w sprawie aktualizacji aplikacji IKO na telefonie z systemem Android 10. W najbliższym czasie planujemy udostępnić aktualizację, która wyeliminuje utrudnienia w korzystaniu z IKO.Przepraszam za niedogodności wynikające z tej sytuacji." Edytowane 5 Września przez fredoslaw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fredoslaw 1 #8 Napisano 13 Września Aplikacja IKO od PKO już działa normalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Positive 4197 #9 Napisano 13 Września WowWysłane z mojego Pixel 2 XL przy użyciu Tapatalk Pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach