Skocz do zawartości
joojoo

Wi-fi rozłącza się w uśpieniu

    Rekomendowane odpowiedzi

    joojoo

    Witam,

    Od kilku dni zauważyłem że jak telefon jest uśpiony to wi-fi się rozłącza, bo po wybudzeniu nie ma znaczka wi-fi, pojawia się po 2-3 sekundach. W ustawieniam mam "Tylko gdy podłączony" więc powinno działać ok. Na wykresie baterii wi-fi działa ciągle, ale w informacjach działa 11h a telefon już 1,5dnia. A przeszkadza mi to bo nie dostaje emaili jak jest uśpiony, dopiero po wybudzeniu się pojawiają.

    Z góry mówię ze w telefonie nic a nic nie zmieniałem ani nic nie instalowałem nowego.

    Ma ktoś podobny problem?

    Edytowane przez joojoo

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    baggus

    Tylko gdy podlaczony znaczy, ze bedzie dzialalo wifi tylko gdy podpiety do ladowarki. Ustaw na zawsze.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    joojoo

    Zawsze tak miałem ustawione i było ok:)

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam. mój kolega ma podobny problem. Po odłożeniu telefonu po jakimś czasie wyłącza się wifi. Mimo, że w ustawieniach ma zaznaczoną opcję "zawsze". Zrobił wipe'a i dalej jest to samo. Próbował też na innym routerze i też nic. Macie jakieś pomysły?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    P3ter

    Nie wiem czy Wam się to przyda, bo rada ta dotyczy tylko tych co mają JB.

    Mianowicie wystarczy wejść w ustawienia zaawansowane wifi i wyłączyć oszczędzanie energii. Wtedy wifi będzie działało i pobierało dane przy wygaszonym ekranie.

    W ICS z tego co pamiętam nie bylo tej opcji i przy wygaszonym ekranie wifi zawsze się usypialo, co mnie bardzo wkur... bo nie wiedziałem o co chodzi :confused:

    Wysłane z mojego Galaxy Nexus

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bajor

    A ja u siebie nie ważne co zrobię to wifi mi się wyłącza gdy zgasze ekran i by było gorzej nie włącza internetu mobilnego. Robi się odcięty od internetu. Oszczędzania energii mam wyłączone, WiFi ma być zawsze, nawet przy pomocy trickster mod ustawiłem by wifi działało pełna para gdy ekran zgaszony i żadnych różnic nie ma. Telefon oczywiście jak ma ekran zgaszony to czasami włącza wifi bo przychodzą mi wiadomości na talku, ale czasem to jest co minutę a czasem co 10. Czy ktoś tez tak ma i jakoś sobie z tym poradził? :-)

    Wysłane z mojego Jelly Bean Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Niestety mam to samo, nie przeszkadzało to tak bardzo do czasu czekania na ważne maile. Jeżeli ktoś znajdzie rozwiązanie mam nadzieje, ze się podzieli.

    Pozdrawiam

    Galaxy Nexus&Tapatalk 2&Swype

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    U mnie jest tak:

    Wi-Fi w trybie uśpienia: zawsze (lub nigdy gdy wolę jechać po 3G).

    Optymalizacja Wi-Fi: włączone

    Dane mobilne: włączone

    Do tego włączone dane w roamingu i roaming krajowy (przełączanie w play).

    Efekt taki, że w domu mam zawsze po wifi (gdy ustawienie jest na zawsze), a gdy jestem poza zasięgiem tej sieci to transmisja leci po 3G. Nie ma żadnych przestojów, emaile lecą od razu.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    bajor

    Jak ustawiłem wifi w trybie uspienia na gdy podłączony to jest trochę lepiej, w sensie gdy ekran gaśnie to przez te 5 czy ileś minut jest wifi, potem się wyłącza i dopiero po ok kolejnych 5 minutach włączają się dane mobilne. Lepsze to niż od razu wyłączenie wifi i danych przy zgaszonym ekranie i łaskawe włączenie wifi na parę sekund co 10 minut

    Wysłane z mojego Jelly Bean Galaxy Nexus za pomocą Tapatalk

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    Witam

    Jeśli podobny albo nawet taki sam temat istnieje to z góry przepraszam i proszę mnie do niego przekierować.

    Sprawa wygląda tak: kupiłem nexusa, sflaszowałem właściwie po 2 dniach na niego CM10.1. Niestety pojawiło się parę drażniących bugów i postanowiłem wrócić do stocka.

    Stock przywróciłem przez Gnex Toolkita (najnowsza dostępna wersja na forum XDA)

    Od tego czasu mam problem z samoczynnie wyłączającym się wifi po zablokowaniu telefonu. Ustawione mam, że wifi w trybie uśpienia ma działać zawsze, optymalizację wifi także na wszelki wypadek wyłaczyłem. Mimo tego, uporczywie za każdym razem połączenie z wifi jest zrywane.

    Nie przypominam sobie, żebym przed odblokowaniem bootloadera miał taki problem.

    Jest na to jakaś rada?

    Pozdrawiam :)

    Notatka od Moderatora: wkd622
    wykrzyk.png Łączę, nie ma sensu tworzyć drugiego takiego samego tematu. Następnym razem spróbuj użyć wyszukiwarki ;).
    Edytowane przez WKD622

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    x